Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Indiai fűszeres zöldségragu

2021. szeptember 16. - Csányi Zsófia

zoldsegragu.jpg

Hozzávalók:

Válogassunk össze kb. 1 kg zöldséget vegyesen (én fél kg burgonyát, 1 karalábét, 1 cukkinit, fél fej brokkolit, borsót használtam)

2-3 evőkanál olívaolaj

4 dkg vaj

3 evőkanál olaj

1 nagy hagyma, finomra aprítva

4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva

só, bors

3 cm friss gyömbér, finomra aprítva

1 teáskanál őrölt kurkuma

2 evőkanál currypor

5 dkg hántolt napraforgómag

4 dl víz

2 dl tejszín

15 dkg natúr joghurt

 

Zöldségek elkészítése:

A sütőt bekapcsoljuk 220 C fokra alul, felül.

Addig a burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. Sózzuk és olívaolajba forgatjuk, majd rátesszük egyik oldalára egy tepsibe, ami sütőpapírral van lefedve és mehet be a sütőbe. 15 percig sütjük. Közben a többi zöldséget is meghámozzuk és felvágjuk. Ezeket is sózzuk, olívaolajba forgatjuk, majd, ha letelt a 15 perc és kész a burgonya, berakjuk a tepsi másik felére.

A mártás elkészítése:

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk az olajat. Felaprítjuk a hagymát, fokhagymát és a gyömbért és ezeket is hozzáadjuk a lábas tartalmához. Üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket, így egy pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a 4 dl vizet. Belerakjuk a napraforgómagot, sózzuk és fedő alatt 15 percig főzzük. Ezek után botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, egy picit főzzük.

Mehetnek hozzá a megsütött zöldségek. A joghurtba adunk a forró szószból és elkeverjük, majd mehet ez is bele a raguba. Jól elkeverjük. Ekkor már e főzzük tovább, mert kicsapódna a joghurt. Adhatunk hozzá chilit is, ha szeretjük csípősen a ragukat.

Készíthetünk mellé lepénykenyeret vagy rizst, de szerintem magában is megállja a helyét.

Jó étvágyat kívánok!

inspiráció: chili&vanília

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr216690972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása