Hozzávalók:
Fél kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Egy doboz növényi tejszín (normál is jó)
Só
Bors
Kakukkfű
Zsálya
Kölestészta (gluténmentes)
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk és olajon megfuttatjuk a serpenyőben. Fokhagymanyomóval a fokhagymákat is felaprítjuk és beletesszük a serpenyőbe. Ekkor jöhet a felkockázott sütőtök, beletesszük a serpenyőbe és puhára főzzük. Sóval, borssal, kakukkfűvel, zsályával megszórjuk. Ha már kellően puha hozzáadjuk a növényi tejszínt. Felforraljuk és már kész is a szósz.
A köles tésztát forró vízben 4-5 percig főzzük. Figyeljünk rá, hogy ennél ne tovább, mert akkor túlfőztük.