Imádom a lecsót és most alig vártam, hogy elkészíthessem a francia változatát. Nem csalódtam, ez is a kedvencem lett. De lássuk a receptet.
Hozzávalók:
1 db vöröshagyma
1 db paprika
5 dl paradicsomszósz
2 db padlizsán
2 db cukkini
4 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Fűszerek:
rozmaring
kakukkfű
só, bors
bazsalikom
Elkészítés:
A vöröshagymát és a paprikát apróra vágom, majd olajon megpárolom. Hozzáadom a paradicsomszószt majd a fűszereket, 1 tk. rozmaring, 1 tk. kakukkfű, só és bors, majd kicsit összefőzöm. Felszelem a paradicsomokat, cukkinit és a padlizsánt. Nekem elég volt egy 1-1 padlizsán és cukkini a lecsó elkészítéséhez, viszont a paradicsomot mind felhasználtam. A szószt kitálalom egy sütőedénybe, majd beleállítom a felszelt zöldségeket. Készítek 3 ek. olívaolajból, só, bors, kakukkfű és bazsalikom keverékéből olajat, amellyel megkenem a zöldségeket. Mehet be a sütőbe, a tetejét letakarom, 175 fokon 45-50 percig sütjük, a végén a fedő levehető, hogy piruljanak a zöldségek.
Inspiráció: Kárai Dávid