Hozzávalók 2 adagra:
2 db közepes vagy egy nagy gyömbér
5-6 db alma
Fél darab citrom (opcionális)
Elkészítés: A gyömbért megpucoljuk, az almákat felvágjuk kisebb darabokra és gyümölcsprés segítségével ledaráljuk. A citromot kifacsarjuk és azt is hozzáöntjük. Már ihatjuk is.
Egy kis kiegészítést gondoltam a recept végére, hogy tudatosítsuk, hogy ennek a három összetevőnek milyen pozitív hatásai vannak a szervezetre.
Gyömbér: Elsősorban segíti az emésztést, de fájdalom csökkentésre és rosszullét enyhítésére is jó. A gyömbérben vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak, immunerősítő, megfázás, torokfájás esemény kiváló segítség, gyulladáscsökkentő. Jelentősen tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat és ásványi anyagokat.
Alma: Tartalmaz A-vitamint, B-komplex vitaminokat. C-vitamint ugyan kevesebbet tartalmaz, mint a citrusfélék, de az ásványi anyagoknak köszönhetően jó hatással van az emésztésre.
Citrom: Magas a C-vitamin tartalma, kiváló hatással van az immunrendszerre főleg megfázás és influenza esetén.