Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Örömteli kertészkedés

2023. augusztus 04. - Csányi Zsófia

Szeretsz a természetben lenni? Esetleg van kerted is, ahol gondozhatod a növényeket? Tudtad, hogy a kertészkedésnek számos pozitív hatása lehet az egészségünkre. Nézzük csak:

  • Kertészkedés közben sokféle mozgásra van szükségünk, például ásás, ültetés, locsolás, gyomlálás stb. Ez lehetővé teszi, hogy fizikailag aktívabbak legyünk, ami elősegíti az izmok és az ízületek egészségét, valamint segít a testsúly fenntartásában vagy csökkentésében.
  • Stresszcsökkentés: A természetben való tartózkodás és a kertészkedés relaxáló hatással lehet az elmére. A kertészeti tevékenységek segíthetnek csökkenteni a stresszszintet, enyhíteni a szorongást és javítani az általános hangulatot.
  • Mentális egészség: A kertészkedés kreatív tevékenység, amely örömet és elégedettséget okozhat. A sikeres növénytermesztés és a kert szépítése pozitív visszajelzést nyújthat, ami hozzájárulhat az önbizalom és az életminőség javításához.
  • Friss levegő és D-vitamin: Amikor a kertben dolgozunk, a szabadban vagyunk, és több friss levegőhöz jutunk. Ez segíthet megerősíteni az immunrendszert és javítani az általános jólétet. Ráadásul a napsütésben végzett kertészkedés során a bőrünk természetes módon D-vitamint termelhet, amely szintén fontos az egészségünk szempontjából.
  • Jobb étkezési szokások: Sok kertésznek van kertben termesztett zöldsége vagy gyümölcse, amelyek frissek és táplálóak. A kertészkedés serkentheti az egészségesebb étkezési szokások kialakítását, hiszen könnyebben hozzájuthatunk friss, helyben termesztett élelmiszerekhez.
  • A kertészkedés során problémamegoldó képességünket is fejleszthetjük. Gondoskodnunk kell a növényekről, meg kell oldanunk a különböző kertészeti kihívásokat, és figyelnünk kell a környezeti tényezőkre is, ami javíthatja az agyi funkciókat.

pexels-karolina-grabowska-4751970.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr6218185767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása