Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Így legyen felhőtlen a vakáció!

2023. július 18. - Csányi Zsófia

Itt a nyár és vele együtt a vakáció, a kikapcsolódás és az utazás ideje. Figyeljünk oda, hogy nehogy az egészségünk lássa az utazás kárát. Hogy ezt könnyedén elkerüljük, hoztam rá néhány tippet!

Mi okozhat kihívást számunkra?

A leégés: a mediterrán térségben és az egzotikus országokban extrém magas UV-sugárzásra kell számítani, ahogy a magas hegyekben is. Megelőzés gyanánt érdemes extra magas faktorszámú fényvédőt használnunk. Védekezhetünk napszemüveggel, kalappal/sapkával és könnyed ruházattal.

Érdemes nyaralás alatt is figyelni önmagunkra. Például arra, hogy mire van szüksége a szervezetünknek, éhség, szomjúság, pihenés. Ha egyik nevezetesség után nézzük a másikat és elmarad, hogy mire is van szükségünk, könnyen elfáradhatunk, ingerültekké válunk. Pihenjünk, lassuljunk le. Ha kell iktassunk be délutáni rövid – félórás – alvásokat, jót fog tenni!

Fontos, hogy a nyaralás alatt is tartsuk be a tápanyagdús táplálkozást. Fogyasszunk friss gyümölcsöt – hámozzuk meg őket (higiénés okokból), igyunk elegendő folyadékot és ha meg bírjuk állni naponta csak egyszer nassoljunk � Ha egzotikus országba vezet az utunk kerüljük a jeget és a nyers ételeket és csak palackos vizet fogyasszunk és azt használjuk fogmosáshoz is.

Legyen nálunk elsősegélyhez, napégésre, fájdalomra gyógyszer, lázcsillapító – plusz amit még mi úgy gondolunk, hogy jó, ha nálunk van vény nélküli gyógyszer. Az állandóan szedett gyógyszerekből legyen nálunk tartalék is.

Te még mit tennél a tippek közé?

pexels-mateusz-dach-914929.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8418171949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása