Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Lassan felszívódó szénhidrátok

2023. augusztus 09. - Csányi Zsófia

A lassan felszívódó szénhidrátok olyan táplálékok, amelyek lassabban emelik meg a vércukorszintet, mivel a szervezet hosszabb idő alatt szívja fel és dolgozza fel őket. Ezek az élelmiszerek előnyösek lehetnek az egészség és a teljesítmény szempontjából, mivel kiegyensúlyozottabb vércukorszintet és hosszabb ideig tartó energiát biztosíthatnak.

A lassan felszívódó szénhidrátoknak alacsonyabb a glikémiás indexük (GI), ami azt mutatja meg, hogy egy adott élelmiszer mennyire emeli meg a vércukorszintet az elfogyasztását követően. A magas GI értékű ételek gyorsan emelhetik a vércukorszintet, amit általában hirtelen energiautánpótlásként érezhetünk, de hamar lecsökkenhet a cukorszintünk, ami fáradtságot és éhséget okozhat.

pexels-polina-tankilevitch-3872433.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr618190195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása