Hozzávalók:
Olívaolaj
Fél kg darált hús
2 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
2 db kaliforniai paprika
1 nagy vagy 2 közepes édesburgonya
Kis konzerv kukorica
1/2 csésze víz vagy marhahúsleves
1 evőkanál dijoni mustár
1/2 csésze paradicsomszósz
1/4 tk pirospaprika
só, bors
oregánó
petrezselyem
Elkészítés: Kisebb darabokra vágjuk az édesburgonyát, a paprikát és a hagymákat. A fokhagymát felaprítjuk, a serpenyőben olajat melegítünk és megpároljuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált hús és 5-7 percig, barnulásig főzzük. Ha ez kész kiszedjük egy tálba lefedjük és félrerakjuk.
A korábban felaprított zöldségeket enyhén puhára főzzük a serpenyőben. Hozzáöntjük a húslevest/vizet, a dijoni mustárt és a paradicsomszószt. Fedjük le és pároljuk 12-15 percig, de legalább addig amíg a burgonya megpuhul. Adjuk hozzá a kukoricát és a darált húst. Fűszerezzük izlésünk szerint sóval, borssal, oregánóval, pirospaprikával. Főzzük még össze néhány percig majd hintsük meg petrezselyemmel. Köretként főtt rizst vagy quinoát készítsünk mellé.