Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Zöldséges darált hús

2021. október 21. - Csányi Zsófia

kep2.jpg

Hozzávalók:

Olívaolaj

Fél kg darált hús

2 gerezd fokhagyma

2 db vöröshagyma

2 db kaliforniai paprika

1 nagy vagy 2 közepes édesburgonya

Kis konzerv kukorica

1/2 csésze víz vagy marhahúsleves

1 evőkanál dijoni mustár

1/2 csésze paradicsomszósz

1/4 tk pirospaprika

só, bors

oregánó

petrezselyem

Elkészítés: Kisebb darabokra vágjuk az édesburgonyát, a paprikát és a hagymákat. A fokhagymát felaprítjuk, a serpenyőben olajat melegítünk és megpároljuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált hús és 5-7 percig, barnulásig főzzük. Ha ez kész kiszedjük egy tálba lefedjük és félrerakjuk.

A korábban felaprított zöldségeket enyhén puhára főzzük a serpenyőben. Hozzáöntjük a húslevest/vizet, a dijoni mustárt és a paradicsomszószt. Fedjük le és pároljuk 12-15 percig, de legalább addig amíg a burgonya megpuhul. Adjuk hozzá a kukoricát és a darált húst. Fűszerezzük izlésünk szerint sóval, borssal, oregánóval, pirospaprikával. Főzzük még össze néhány percig majd hintsük meg petrezselyemmel. Köretként főtt rizst vagy quinoát készítsünk mellé.

kep1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr4116731284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása