Hozzávalók:
4-5 darab répa
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
Ujjnyi gyömbér
Egy konzerv kókusztej
Olaj
Fűszerek:
Só, bors
Szerecsendió
Korianderlevél
Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. A répákat felkarikázom megy bele a lábasba és annyi vizet engedek hozzá, hogy ellepje. Ha kellően megpuhultak a répák, leöntöm róla a lé nagy részét és azt félreteszem, hogy ha még a későbbiekben túl sűrű lenne az állaga a készülő levesnek, akkor azzal hígítom. Botmixerrel pürésítem a répákat, hozzáadom a kókusztejet és a fűszereket. Még egyszer visszarakjuk felforrni a levest és utána tálalható is.
inspiráció: #toppfitt