Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 padlizsán
2 cukkini
½ kg darált hús/ szójagranulátum (opcionális)
Aprított paradicsom
Sajt
Olaj
Só, bors
Olasz fűszerkeverék (vagy oregánó, bazsalikom)
Elkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk és megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd a hús kifehéredéséig főzzük. Hozzáadjuk az aprított paradicsomot. Ekkor használom az olasz fűszer keveréket. Közben megmosom a cukkiniket és a padlizsánokat, majd hosszanti irányba vékony csíkokra, szeletekre vágom. A jénai tál alját beolajozom, majd egy réteg cukkinit, egy réteg darált húst, egy réteg padlizsánt rakok bele, folytatva amíg el nem fogynak a hozzávalók vagy meg nem telik a tál. A tetejére reszelt sajtot halmozok. Sütőben 30-40 percig 180 fokon sütöm.
Ha szójagranulátumot használunk a darált hús helyett érdemes éjszakára beáztatni és közben cserélni róla a vizet legalább egyszer. Ezután használhatjuk a recepthez. Érdemes esetleg erősebben fűszerezni.