Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Padlizsános, cukkinis rakott tál darálthússal

2021. november 18. - Csányi Zsófia

img_20210106_144735_1.jpg

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 padlizsán

2 cukkini

½ kg darált hús/ szójagranulátum (opcionális)

Aprított paradicsom

Sajt

Olaj

Só, bors

Olasz fűszerkeverék (vagy oregánó, bazsalikom)

Elkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk és megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd a hús kifehéredéséig főzzük. Hozzáadjuk az aprított paradicsomot. Ekkor használom az olasz fűszer keveréket. Közben megmosom a cukkiniket és a padlizsánokat, majd hosszanti irányba vékony csíkokra, szeletekre vágom. A jénai tál alját beolajozom, majd egy réteg cukkinit, egy réteg darált húst, egy réteg padlizsánt rakok bele, folytatva amíg el nem fogynak a hozzávalók vagy meg nem telik a tál. A tetejére reszelt sajtot halmozok. Sütőben 30-40 percig 180 fokon sütöm.

Ha szójagranulátumot használunk a darált hús helyett érdemes éjszakára beáztatni és közben cserélni róla a vizet legalább egyszer. Ezután használhatjuk a recepthez. Érdemes esetleg erősebben fűszerezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr9416759262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása