Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Önfejlesztés és az egészséges életmód

2023. január 24. - Csányi Zsófia

Szoktál önfejlesztéssel, önismerettel foglalkozni? Netán olvasol ilyen könyveket? Vagy csak szeretnél erre az útra lépni?

Az önfejlesztés alatt bármit érthetünk, ami magába foglalja a személyes változást, gyakran pszichológiai vagy spirituális támogatással. Egy életen át tartó folyamat, amikor is szeretnénk megvalósítani vágyaikat, életcéljainkat. Segít megbirkózni a nehézségekkel, ha közben önmagunkon dolgozunk. Szembenézhetünk hibáinkkal, megismerhetjük igazi erősségeinket. Tehát tudatosan törekszünk egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre. Több életterület közül ide sorolható az egészséges életmódra való törekvés is.

Ha valaki fejleszti önmagát, akkor az egészséges életvitel sem áll távol tőle. Új dolgokat tanul, tágítja látókörét és mer nyitott lenni. Az önismereti út, az önfejlesztés által szerzett kompetenciákat át tudja ültetni erre az egészség területére is. Például ha megtanultad jobban beosztani az idődet, van lehetőséged heti többszöri mozgásra. Tudatosabban teszel lépéseket további egészséggel kapcsolatos területeken – táplálkozás, alkoholfogyasztás, minőségi alvás stb. Vagy ha bemész a boltba, nem csak úgy szokás szerint, vagy érzelmi alapon lekapkodod a polcról, amit kívánsz, hanem tudatosan vásárolsz. Elolvasod az élelmiszer címkét, előre elkészített lista alapján veszed a háztartásodba szükséges élelmiszereket, dolgokat. Ez mind szolgálja a fizikai, mentális és érzelmi egészségedet. És ez hatással lesz a környezetedre is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr6418033564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása