A padlizsán sokak számára kedvelt zöldség, elkészíthető sütőben, roston sütve, párolva és rántva egyaránt. Az interneten sok receptet találunk, amelyet ízletesen el tudunk készíteni. Ezek közül a legismertebb a padlizsánkrém.
De tudjuk-e, hogy milyen hatással van a szervezetünkre?
- Segíti a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését, stabilizálja a vérnyomást.
- Hatékony a vércukorszint szabályozásában
- Gyulladásgátló hatással bír, amelyet az emésztőrendszerben fejt ki.
- Vérképző és vizelethajtó hatású.
- Sok vitamint - B1,B6, folsav, C, K - és ásványi anyagot - magnézium, kálium, réz, mangán, foszfor és mész)
- Antioxidánsokat is tartalmaz.
- Magas a víztartalma, viszont a kalóriatartalma alacsony, így kiváló zöldség fogyáshoz.
Forrás: https://napidoktor.hu/dieta/10-ok-amiert-ennunk-kell-a-padlizsant/