Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Tudod mit rejtenek az élelmiszercímkék?

2023. április 24. - Csányi Zsófia

Ha elmész élelmiszert vásárolni, meg szoktad nézni az élelmiszercímkéket, hogy miből áll a zacskóban, dobozban lévő élelmiszer, amit vásárolni kívánsz? Vagy csak leveszed, amit fogyasztani szoktál, illetve ami szem-szájnak ingere, az is bekerül a kosárba. �

Ha szeretnél egészségtudatosabb lenni, egészségesebben étkezni, odafigyelni rá, hogy mit, mivel mennyit viszel be a szervezetedbe, nem árt tisztában lenni az élelmiszercímkéken álló információkkal.

Persze semmi baj, ha már vannak bevált élelmiszerek, amikkel, ha tisztában vagy miből készültek és szívesen fogyasztod.

Kis érdekesség, hogy sok és sokféle információt gyűjthetünk össze a címkét elolvasva, így akadályozva, hogy egészségtelenül táplálkozzunk, hiszen az élelmiszerek tartalmaznak tartósítószereket, színezékeket és adalékanyagokat. Ha nagyon nehezen lehet ezeket a szavakat értelmezni, az már figyelmeztető jel lehet, hogy ez a termék tartalmazhat egészségtelen anyagokat. Ha minél kevesebb az összetevője annál jobb és minél előbb szerepel a felsorolásban annál többet tartalmaz belőle a termék.

A címkék például még tartalmazzák, hogy mennyi energiát, zsírt, telített zsírt, szénhidrátot, cukrot, fehérjét és sót tartalmaz az adott élelmiszer. Továbbá egyes vitamin és ásványi anyag tartalmat is leolvashatunk róla és az allergénekre vonatkozó információt is megtaláljuk a minőségmegőrzési idő feltüntetése mellett - a teljesség igénye nélkül.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8818109882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása