Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Egészségesebb otthont a mindennapokra!

2023. május 24. - Csányi Zsófia

Egy egészséges otthon fontos az általános jóllétünk, közérzetünk szempontjából és annak javításához. Otthonunk állapota ugyanis kihat a hosszú távú egészségi állapotunkra és a pillanatnyi közérzetünkre is. Egy hosszú nap után ide térünk haza, megpihenünk, itt töltjük a családdal a hétvégét.

Hogyan tehetsz érte?

Fontos, hogy rakj mindig rendet, mindennek legyen helye, tartsd tisztán otthonodat. Elengedhetetlen, hogy rendszeresen szellőztesd át a lakást, legyen friss levegő az otthonodban. Így elkerülhetők a lerakódott pollenek, elhasználódott levegő a lakásba. Legjobb, ha reggel ébredés után is ezt teszed a hálószobában (de a többi helységben is lehet), így az éjszakai elhasználódott levegő kicserélődik.

Fontos az egészségünk és a jó közérzetünk miatt is, hogy a lakásban legyen természetes fény. Persze ez függ a lakás fekvésétől is, de ha jönne is be természetes fény, igyekezzünk áttetsző vagy könnyű anyagú függönyöket használni.

A növények nemcsak díszítik otthonodat, hanem pozitív hatással vannak a levegő minőségére is. Néhány növény, például az aloé vera vagy a páfrányok, segíthetnek a levegő tisztításában és oxigént termelnek.

Teremts olyan környezetet, amely megnyugtat és ki tudsz kapcsolni. Érdemes kellemes színeket és textúrákat használni, helyezz el kényelmes bútorokat, és legyen olyan hely az otthonodban, ahol pihenhetsz.

Az egészséges alvás elengedhetetlen a jó közérzetünk szempontjából. Gondoskodj arról, hogy hálószobád megfelelően sötétített és hűvös legyen. Próbáld minimalizálni a zavaró zajokat, és válassz egy kényelmes és megfelelő méretű matracot és párnát.

pexels-vlada-karpovich-4609052.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr2218131828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása