Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Ízletes smoothie

2023. június 18. - Csányi Zsófia

A smoothie egy remek alternatíva arra, ha valaki ilyen módon szeretné fedezni a napi vitamin- és rostbevitelét, valamint segíthet az immunrendszer erősítésében és az általános egészség megőrzésében. A smoothie-ban gyakran található rost hozzájárulhat az emésztési folyamatokhoz és a teltségérzet fenntartásához. A rost segíthet a székrekedés megelőzésében és az anyagcsere javításában.

Aki smoothie készítésére vállalkozik, az rendszerint felteszi magának a kérdést, hogy mi a különbség közte és a turmix között, hiszen mindkettő ugyanabban a gépben készül – vagy két, egymáshoz nagyon hasonlóban –, gyümölcsök és zöldségek az alapjai, azonban van néhány apró, de annál fontosabb különbség, amit érdemes megjegyezni.

De miért és miben különbözik a turmixtól? A legfontosabb, hogy a turmix mindenképpen tartalmaz tejterméket, legyen az állati- vagy növényi eredetű tej, tejszín, joghurt. Ha smoothie-t készítünk, akkor csak nagyon ritkán lelhetők fel ilyenek benne. A vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják, mert hígításhoz kis vizet vagy gyümölcslevet használunk. A smoothie-k kiváló lehetőséget kínálnak a hidratálásra, különösen olyan változatok, amelyekben sok víztartalmú gyümölcs és zöldség van. A megfelelő hidratáltság fontos az egészség és a jó közérzet szempontjából. Az alapanyagok lehetnek fagyottak, így még hűsítő is az ízletes italunk, és magvakkal is feldobhatjuk őket.

pexels-element-digital-775030.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr4918148834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása