Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Introvertáltként élni egy extrovertált világban

2023. június 22. - Csányi Zsófia

Az introvertált személyeknek valóban kihívást jelenthet egy olyan világban élni, amely általában extrovertált tulajdonságokat és viselkedésformákat preferál. Az introvertáltak általában inkább csendesebbek, visszahúzódóbbak, és a személyes energiájukat inkább az egyedül töltött időből merítik.

Az extrovertált társadalomban sokszor az az elvárás, hogy folyamatosan társaságban legyünk, szociális eseményeken vegyünk részt, és kiemelkedjünk a csoportból. Ez lehetőséget adhat az extrovertáltaknak, hogy könnyebben kifejezzék magukat és érvényesüljenek, de introvertáltaknak kihívást jelenthet.

Fontos megérteni, hogy az introvertáltság nem jelent automatikusan társas kapcsolatok hiányát vagy szociális nehézségeket. Az introvertáltaknak csak másfajta energiára van szükségük, és inkább preferálják a mélyebb, egy-egy kapcsolatot a nagy társaságok helyett.

Azonban érdemes arra figyelni, hogy valaki valóban introvertált-e, vagy inkább félénk és bizonytalan társaságban. Fontos, hogy figyelmet fordíts az önbizalmadra, bátrabb legyél az emberi kapcsolatokat illetően. Ez azért fontos, mert ha félénk vagy, akkor előfordulhat, hogy valójában szeretnél igenis társaságban lenni és aktívan vinni a beszélgetést, kapcsolódásokat.

Te inkább társaságkedvelő, kommunikatív vagy, vagy inkább visszahúzódó és csendes? :)

pexels-inga-seliverstova-3394269.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr5418151740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása