Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Gyümölcs szezON!

2018. június 06. - Csányi Zsófia

Végre itt van a friss gyümölcsök fogyasztásának ideje!

Ugyan más évszakban sem szenvedünk hiányt gyümölcsökben, ám mégis jobb és változatosabb tavasszal és nyáron fogyasztani az akkor érett gyümölcsöket. Ekkor érdemes többször választani táplálékunknak, mert jobb és több minőségű tápanyagot, vitamint biztosítanak a szervezetünknek és rengeteg rostot tartalmaznak.

A gyümölcsök fogyasztása minden korosztály számára ajánlott, de nem mindegy mennyit eszünk belőle! Ajánlások szerint öt adag gyümölcsöt (vagy zöldséget) érdemes fogyasztanunk per nap.

 

51672-o6yhl6.jpg

 

Fogyaszthatjuk nyersen, sülten, aszalva vagy pirítva, reggelire zabkásához, gabonához, napközben salátához vagy salátaként, két étkezés között vagy desszertként többféle formában.

A változatosságot biztosítja és természetesen kényelmes is, ha a friss, érett gyümölcsök mellett konzerv vagy fagyasztott gyümölcsöket is fogyasztunk. Ezt szerintem érdemesebb a hidegebb évszakokban választanunk. Ha mégis emellett döntünk érdemes figyelni arra, hogy a gyümölcsleve ne tartalmazzon hozzáadott cukrokat vagy szirupokat.

A gyümölcsfogyasztás által szervezetünk minőségi tápanyaghoz jut, erősíti az immunrendszert, serkenti az agyműködést, antioxidánsokat tartalmaz és segít legyőzni a betegségeket. Ugyanakkor hátránya lehet belőle annak aki fruktózintoleranciában szenved, ezért érdemes mértékkel fogyasztania. Nem minden esetben javasolt étkezés után fogyasztani, mert nem szívódhat fel rendesen a gyomorban, valamint ha túlzásba visszük a fogyasztását növelheti a vércukorszintet. 1

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr4913903034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása