Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Töltött padlizsán

egy kicsit másképpen

2021. október 07. - Csányi Zsófia

217400330_1398630423843887_4203724696652194887_n.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

1 közepes padlizsán

1 db paradicsom

1 csomag sonka (elhagyható)

1 csomag sajt

1 gerezd fokhagyma

Só, bors,

4 ek. olívaolaj

1 tk. morzsolt bazsalikom

Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, hosszában fél centinként bevágjuk a szárig. Az olívaolajat sóval, borssal, morzsolt bazsalikommal összekeverjük és megkenjük vele a padlizsán lapokat. A sajtot, paradicsomot felszeljük és megtöltjük vele a padlizsánt. Én egyébként félbevágtam a padlizsánt és úgy vagdostam be, sokkal kezelhetőbb volt. Tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Közben félidőben a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd a padlizsánokra szórjuk. Köretnek készíthető hozzá rizs vagy bulgur.

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr6816714412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása