Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes padlizsán
1 db paradicsom
1 csomag sonka (elhagyható)
1 csomag sajt
1 gerezd fokhagyma
Só, bors,
4 ek. olívaolaj
1 tk. morzsolt bazsalikom
Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, hosszában fél centinként bevágjuk a szárig. Az olívaolajat sóval, borssal, morzsolt bazsalikommal összekeverjük és megkenjük vele a padlizsán lapokat. A sajtot, paradicsomot felszeljük és megtöltjük vele a padlizsánt. Én egyébként félbevágtam a padlizsánt és úgy vagdostam be, sokkal kezelhetőbb volt. Tepsibe tesszük és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Közben félidőben a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd a padlizsánokra szórjuk. Köretnek készíthető hozzá rizs vagy bulgur.