Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Paganini Art Bistro – a hely, amely magával ragad

ajánló

2021. november 13. - Csányi Zsófia

Aki Budapesten él, vagy járt biztosan hallott a Liszt Ferenc térről, ahol a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mellett számos népszerű étterem található a hatalmas lombkoronájú fák alatt.

Az Andrássy tér felől megközelíthető tér 10. szám alatt 2021 nyarán megnyílt a Paganini Art Bistro.

Ez a pici hely azonnal odavonzza a tekintetet, bármelyik oldalon is állunk ezen részén a térnek. Színes lampionjai egyből kíváncsiságot ébresztenek bennünk, és úgy érezzük, egyszerűen oda kell mennünk. Számomra, ahogy közelebb mentem teljesen magával ragadott ez a színes életérzés, amelyet a lampionok mellett a szivárvány összes színében pompázó székek és asztalok sora csak fokozott a teraszon.

paganini_kint.jpg

Ha valakit még vizuálisan nem sikerült elcsábítani, ne eressze el olyan könnyen ezt lehetőséget. Ez a kis bohókás megjelenésű hely méltó kihívója a téren lévő többi étteremnek. Térjünk be és lássuk milyen történetet, milyen gasztronómiai élményt tartogat számunkra a Bistro.

Ahogy meg tudtam ez a hely több évtizeddel ezelőtt egy hegedű készítő műhely volt, amelynek bútorai a mai napig megtalálhatók az étterem belsejében. Ezeket a tulajdonos(ok) szerették volna megtartani és továbbra is az étterem részeként használni, így némi átalakítás után italpultként szolgálnak. Azt gondolom, hogy jó lépés a tulajdonosok részéről, hogy a történettel bíró darabokat megtartják. Ezt, a belső térrel együtt megcsodálva, végül a teraszon foglaltam helyet. Nem kell aggódni, hogy fázni fogunk, mert a rossz idő ellenére élvezhető ez a színes, romantikus hangulat, a kültéri melegítő gombáknak köszönhetően.

257139119_437107874437899_4443468904915211650_n.jpg

És akkor lássuk az egyáltalán nem elhanyagolható gasztronómiai élményt is. Mindenképp megemlíteném, hogy az étlapjukon szereplő ételek mellett havi ajánlattal és három fogásos ebédmenüvel – amiből van vegetáriánus menü is - várják a vendégeket a hét mindennapján 9.45-től éjfélig. Nagyon jó, hogy ennyi lehetőség közül lehet választani.

Az étlapon az előételtől kezdve a desszertig rendkívül sok étel megtalálható. Nagyon tetszett, hogy a hely többféle lehetőséget kínál a főételnek. A minőségi ételek mellett megjelenik a street food is, kedvünkre választhatunk hamburgerek és a pizzák közül is. Természetesen a tésztákat és salátákat kedvelőkről sem feledkeztek meg. Sőt, hogy tovább fokozzam az élvezeteket, tálakat is rendelhetünk, gondolok itt például a Paganini tálra 2 fő részére, amely rántott és roston sült húsokat tartalmaz, két féle körettel és savanyúsággal. Nem csodás?!

Én mondhatni halnapot tartottam amikor ott voltam., nem direkt, de a levesem Lazackrémleves volt és a főételem is halas volt, méghozzá Grillezett Branzino filé, epres chilis édesburgonya-pürével. Egyáltalán nem bántam meg, mindkettő isteni finom volt. Egyébként nem tudtam miből választani, mert annyi a lehetőség, a jó lehetőség! És a desszertre már nem is jutott hely, de ha legközelebb megyek, biztosan fogyasztok azt is. Az almás pite állítólag házi! �

paganini.jpg

Nos azt gondolom, maga a hely és a gasztronómiája is tartogat élményeket, így ne fosszuk meg magunkat ettől a lehetőségtől! Látogassunk el oda és élvezzük az életet!

Weboldal: https://paganiniartbistro.hu/

Facebook:https: //www.facebook.com/paganiniartbistro

Instagram: paganini_art_bistro

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8216754298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása