Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Egészséges ajándék a Mikulástól

2021. december 01. - Csányi Zsófia

December 6-án hajnalban jön a Mikulás és mindenki, aki jó volt, kap a kipucolt, kikészített csizmájába ajándékot.

Nos, mi felnőttek már be vagyunk avatva, így bizony nekünk kell tevékenykednünk, ha szeretnénk meglepni valakit – párunkat, családtagjainkat, főleg a gyermekeket némi ajándékkal ezen a napon.

Legegyszerűbb, ha bemegyünk a boltba és megvesszük az előre elkészített Mikulás csomagot. Ám az többnyire egy cukorbomba, aminek tartalmát a gyermekek előszeretettel esznek meg, egy ültő helyükbe egymásután. Persze ez megtörténhet felnőttek esetében is.

Tudtad? Egy ilyen zacskó tartalma lehet bőven 1000 kcal felett. Érdemes felhívni a figyelmet, hogy egyszerre csak kevés csokoládét fogyasszanak a csomagból.

Ha szeretnénk és időnk engedi, kedveskedhetünk saját kézzel összeállított csomaggal is szeretteinknek. Így változatosabbá és személyre szabottá tehetünk egy-egy csomagot.

fabio-porta-r6lvsr-lpnm-unsplash_1.jpg

De mit tegyünk bele?

Ne legyünk túl szigorúak, egy csoki mikulás mindenképpen legyen benne, ne vegyük el az ünnep örömét! Azonban figyeljünk arra, hogy milyen minőségű a csokimikulás. Legyen igazi csokoládéból, kerüljük a bevonó masszából készült figurákat, ezek ugyanis növényi zsiradékot is tartalmaznak és alacsonyabb kakaó tartalommal bírnak. Ez ronthat a csokimikulás élvezeti értékén! Egyszóval, figyeljük az élelmiszercímkéket!

Ezenkívül szerintem még néhány szem szaloncukor is elfér a csomagba.

Továbbá tegyünk a csomagba gyümölcsöt; alma, narancs, mandarin… lehet többféle. És ott vannak müzliszeletek, kiváló választás lehet, vagy vásárolhatunk aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat – dió, mogyoró, mandula stb. Vannak kisebb kiszerelésekben, vannak mixek, bármelyik jó választás lehet. Figyeljünk rá, hogy ne legyen sózott mag.

Készíthetünk saját nassokat, bonbonokat is, például a gyümölcs cikkelyeket bele mártjuk csokiba, majd kókuszreszelékkel, vagy valamilyen maggal megszórjuk vagy süthetünk egészséges összetevőkből készült kekszeket, mini süteményeket, muffinokat.

A gyermekek részére a csomagot kiegészíthetjük kisebb tárgyi vagy egyéb ajándékokkal. Legyünk kreatívak!

Érdemes felhívni a gyermekek esetében a rokonok, barátok figyelmét, hogy ha tehetik a csomag összeállítás tekintetében ők is járjanak el hasonlóképpen!

Nem utolsósorban pedig figyeljünk rá, hogy aki ételallergiás, laktózérzékeny vagy cöliákiás, az ő esetükben ne kerüljön nyomokban se allergén a csomagba.

Aki pedig idén rossz volt... próbáljon meg jövőre jó lenni! :-)

Kellemes ünnepi készülődést kívánok!

 

Forrás:

https://www.intima.hu/intim-magazin/nokrol-noknek/mit-hozzon-egy-egeszsegtudatos-mikulas

https://www.melodin.hu/melo-magazin/Milyen-egeszseges-edesseget-rakj-a-Mikulas-csizmakba_

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr4716770874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása