Hogyan változtass életmódot?

Moving room

A hideg hatása a szervezetünkre és ahogy védekezhetünk a megbetegedések ellen

2023. január 02. - Csányi Zsófia

Január van. Visszafordíthatatlanul benne vagyunk a télben. Még ha enyhén is, de hideg az idő, fázunk, ami nem jó érzés. Senki se szereti.

A hideg többféle módon hat a testünk működésére. De tudtad, hogy pozitív hozadéka is lehet?

  • A hidegben töltött idő hozzájárul ahhoz, hogy több zsírt égessen, ha még mozgunk is még jobb, mert javítja a vérkeringést.
  • A hideg időben folytatott mozgás javítja az állóképességet. Ilyenkor a szív nem dolgozik olyan intenzíven, kevésbé izzadunk, kevesebb energiát használ fel a szervezetünk, mint melegebb időben.
  • A hideg levegő serkenti az immunműködést

Védekezni is tudunk a megbetegedések, fertőzések ellen:

  • Ha orron át lélegzünk segít, hogy a levegő felmelegedjen mielőtt eléri a tüdőt, így kisebb a kockázata a megbetegedéseknek.
  • Fontos a réteges öltözködés! Ahogy gyerekkorunkban anyukánk is mondta: Sapka, sál, kesztyű! Melegen tartja a fejbőrt – ahol a hőleadás nagyrésze történik – és a torkunkat is védi. A kesztyű pedig segít, hogy a hideg tárgyakat ne csupasz kézzel fogjuk meg. Nem utolsó sorban ezek a kiegészítők a megjelenésünkhöz is hozzájárulnak.
  • Ha szemünk erős, fagyos szélnek van kitéve szemkárosodáshoz vezethet. Ez általában a hegyekben, síelés közben okozhat gondot! Érdemes minden esetben védőszemüveget használni.

pexels-tim-gouw-700535.jpg

Forrás: 

https://egeszsegvonal.gov.hu/z-zs/2-uncategorised/1681-az-extrem-hideg-egeszsegi-kockazatai.html 

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/a_tel_hatasai_a_szervezetre

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr3618016880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása