Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Zöldségfogyasztás fontossága

2023. január 29. - Csányi Zsófia

Ebben a felgyorsult világban hajlamosak lehetünk arra, hogy a főétkezéseink mellé nem választunk, szedünk zöldséget. Csak gyorsan legyenek meg az étkezések és mehetünk tovább.

Azonban egy nap fontos összesen az 5 adag zöldség és gyümölcs bevitele a szervezetünkbe. Az 5 adag körülbelül 400 grammnak felel meg. Az étel is jobban esik így és ne felejtkezzünk meg, a zöldség szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, a vitamin, ásványianyag tartalmáról. Jót tesz a mentális egészségünknek is.

Választhatjuk nassnak is, répát, uborkát, zellerszárat, paprikát vékonyabb szeletekre vágva mártogatóssal vagy más dippekkel fogyasztva. Ihatunk zöldségleveket, smoothiekat. Főétkezésként válasszunk zöldségeket tartalmazó leveseket, főzelékeket.

Rengeteg módja van annak, hogy a szervezet számára elengedő zöldséget fogyasszunk, ne hagyjuk, hogy a mindennapi megszokás – ha nem része a sok zöldség az életünknek – úrrá legyen rajtunk. Törekedjünk ebben is a tudatosságra.

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr1318035992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása