Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Kinézetünk tükrözi az egészségünk?

2023. március 25. - Csányi Zsófia

Az esztétika mellett egészségügyi szempontból is fontos szerepe van annak, hogy külsőnkre hangsúlyt fektessünk. A rendszeres fürdés, kézmosás, fogmosás, hajmosás, körömvágás, intimhigiéné, bőrhigiéné, stb. mind mind elhagyhatatlan része életünknek. Nem csak ápoltak leszünk tőle, de rendszeresen végezve ezeket az egészségünkért is teszünk. Sőt még a környezetünkre is hatással vagyunk, példát is mutathatunk nekik.

Baktériumok, fertőzések megelőzését tudjuk vele elérni, ha ezek ápolására odafigyelünk.

Fontos a ruha minőségének, anyagának - pamut, vagy len, vagy ha ez nem lehetséges, akkor kevert szálas pl.: viszkóz - megválasztása, hiszen, ha nem megfelelőek, ezek is vezethetnek betegségek kialakulásához. 

Érdemes odafigyelni a környezettudatos szemléletben végzett napi tisztálkodásra, illetve az előbb említett ruha választásnál is tudjuk ezt szemléletet alkalmazni.

Jó, ha tudjuk, hogy a dohányzásnak és az alkoholfogyasztásnak milyen káros hatásai vannak a száj- és személyi higiénére.

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8018080418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása