Hogyan változtass életmódot?

Moving room

A hajam és én

2023. március 26. - Csányi Zsófia

Manapság rengeteg reklám és termék van arra, hogy hajunkat ápoljuk. De megoszlanak a tények, hogy egyáltalán érdemes-e ennyi hajápolót terméket használni, fontos-e rendszeresen, hetente többször hajat mosni vagy hajunk öntisztuló?

Minden esetre én inkább az előbbit prefarálom, nem csupán a kinézet és igényesség miatt, hanem mert jó tapasztalataim vannak a rendszeres hajápolást illetően, hiszen a naponta ért káros anyagok a levegőből, az utcáról, további más helyekről a hajat károsítják.

Fontosak a megfelelő hajtípusnak szánt hajápoló termékek, ezekből tengernyi van: választhatunk fejbőrradírt, hajtonikot a sampon és balzsam mellé, kondícionálót, hajpakolást, hajolajat és hővédőt..

A fejbőrrel érdemes foglalkozni a haj egészséges tartásához. Fejbőrünkön körülbelül 100 000 - 150 000 hajszál található meg.

Fontos, hogy heti kétszeri alkalomnál többször ne mossunk hajat, ez ugyanis nem tesz jót neki és a fejbőrnek. Persze, ha rendszeresen sportolsz vagy erősen zsírosodik a hajad, akkor a megfelelő hajápolási termékekkel kezeld a heti többszöri hajmosásnál.

A hajmosásnál a víz hőfoka legyen kellemesen langyos. A forró víz irritációt vált ki a fejbőrtől illetően a hideg pedig nem tisztít eléggé.

Ne feledkezzünk meg egy megfelelő fésű kiválasztásáról sem. Fésülködni érdemes hajmosás előtt is, viszont a nedves haj hajlamosabb a károsodásra, ezért inkább száradjon meg előbb, minthogy kifésüljük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr7618081230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása