Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Kamilla, a sokrétű és legismertebb gyógynövényünk

Gyógynövény határozó II.

2023. április 13. - Csányi Zsófia

Tudtad, hogy vannak olyan gyógynövények, amelyeknek a hatékonysága vetekszik a gyógyszerekével, ám van amelyik nem jó mindenre és nem is veszélytelen. A gyógynövényeket külsőleg és belsőleg is tudjuk használni, de külsőleg nem mindegyiket, mert lehet hatásuk mérgező.

Mindig mozgásban vagyunk, van aki többet, van aki kevesebbet. Ha mozgunk, sportolunk, az azok adta örömök mellett hátrányok is felléphetnek, ha megerőltetjük magunkat. Meghúzódhat, izomláz gyötör stb.

Fontos meghatározni, hogy mi a panaszunk, milyen fájdalmunk van és ha nagyon kellemetlen a mindennapokban, akkor csökkenteni szükséges.

Ekkor használhatunk olyat, ami a népi évszázados hagyományok szerint bizonyították a hatásukat önmagában, vagy gyógyszerkészítménnyel kiegészítve.

Hatékonyságban a mai posztomban az orvosi székfű vagy kamilla (Matricaria chamomilla) kerül górcső alá. Tudtad, hogy ez a csodás növényt hungarikummá nyilvánították? A kamillát, mint főzetet külsőleg és belsőleg is lehet használni.

  • Alkalmazható gyulladáscsökkentésre,
  • Görcsoldó hatással is rendelkezik,
  • Sebgyógyító hatással is bír, tehát a kihűlt főzetet nyugodtan tehetjük a sérült testrészre,
  • Az ebből készült forrázat nyugtató hatású, ha nehezen megy az elalvás, akkor egy csészényit nyugodtan elfogyaszthatunk belőle.
  • Az immunrendszert is erősíti, megfázáskor, felső légúti panaszok, torokgyulladás esetén segítség lehet.

 

Figyelem! Az arra érzékenyeknél még a kamilla használata is allergiás tüneteket válthat ki. 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr9518102000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása