Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Irány az erdőbe az egészségünkért!

2023. április 14. - Csányi Zsófia

Gondoltad volna, hogy a kirándulás egészségmegőrzési szempontok alapján is előnyös?

  • Ez is egy mozgásfajta, csak komplexebb, ami a hatását illeti.
  • Csökkenti például a szín- és érrendszeri megbetegedéseket. Az emelkedőn fel, majd le, majd újra, segít a vérnyomás optimalizálásban.
  • Sőt a vércukorszint stabilizálásban is előnyös.
  • Amint mész a kavicsos, sziklásabb részeken, folyton figyelni kell, hogy hova lépsz, csúszik-e, tudsz-e valamibe kapaszkodni. Ez izgalmas mindig. És tudtad, hogy itt az egyensúly érzéked fejlődik éppen? :)
  • Ilyenkor nem csak a végtagjaid dolgoznak, hanem a törzs stabilitásáért felelős izmok is munkába lendülnek.
  • Túlsúly esetén is ajánlott ez a fajta mozgás, segít a kalória égetésben.
  • És ami nekem a kedvencem és IMÁDOM, hogy friss levegőn vagy, a természet csendje és látványa nem csak a testedre, de a lelkedre is hat. Stresszcsökkentő hatású, a hétköznapokból abszolút kizökkent, mérsékli a szorongást, idegeskedést. Egy lehetsz újra a természettel, kikapcsolódhatsz, élvezheted az erdő illatát, hangulatát. Japánban már nagy szenvedély az erdőfürdőzés, így hívják a hosszú erdei sétákat, amelyet már kutatásokkal is alátámasztottak, hogy igenis a fent felsoroltak mellett a depresszió kialakulása is kevésbé veszélyezteti az ennek hódolókat. Ez itthon is már kezd elterjedni. Erről majd egy későbbi bejegyzésben mesélek.
  • És ha társasággal mész, a szociális életedet és kapcsolataidat is támogatod, így még jobban érezheted magad mindeközben :)

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr2418102774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása