Hogyan változtass életmódot?

Moving room

5+1 tipp, hogy miért is jó sétálni

2023. április 17. - Csányi Zsófia

A WHO szerint átlagosan legalább heti 150 percnyi mérsékelt intenzitású, vagy 75 percnyi intenzív testmozgásra van szükségünk az egészségünk megőrzéséhez. Erről már a blogon is volt szó.

Sétálni egyszerű és könnyen visszakapjuk fittségünket, életkedvünket. Nincs szükségünk semmilyen bonyolult felszerelésre és minden korosztály számára ajánlott. Sokat segít az egészség általános javulásáért, és egy hosszabb, jobb minőségű életet kaphatunk általa.

Ebben a bejegyzésben inkább a lelki hatására szeretnék rávilágítani néhány pontban:

  • Nagyon jót tesz, megnyugtat, ha figyelünk közben a légzésünkre, hallásunkra, akár látásunkra is külön külön, teljesen ellazító hatással van ránk. Teljes mindfulness-t tesz lehetővé.
  • Nem csak egyedül végezhető, így a kedvünk is jobb lehet, ha társaságra vágyunk. Mehetünk többet, egy kellemes beszélgetést folytatva szintén segít lelki és szociális értelemben is.
  • Manapság sok embernek álladósult a stressz az életében. Egy kiadós séta azonban ezen is tud segíteni..
  • Tanulás, vagy nagy figyelmet igénylő feladat elvégzése után is jót tehet egy pár percnyi séta. Így ki tudod szellőztetni a fejed.
  • A rendszeresen végzett séta hozzásegít egyfajta testi-lelki egyensúly kialakításához.
  • Serkentően hat a gondolatokra, és elősegíti az új ötletek születését.

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr2018104730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása