Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Próbáltad már a lenmagot bármilyen formájában?

2023. április 18. - Csányi Zsófia

Ha még nem, akkor itt az ideje, hogy fogyasztását rendszeressé tedd a mindennapjaidban. A mostani modern kifejezéssel élve szuperélelmiszernek számít, mert annyi a jó tulajdonsága van, létfontosságú tápanyagokat biztosít a szervezet számára és nem mesterségesen előállított élelmiszer. „Az emberi szervezet sejtjei, amelyek lenolajat tartalmaznak, sokkal ellenállóbbak, mindenféle szempontból kevésbé sebezhetők, mint a közönséges zsírokkal ellátott test

Hatóanyagai között szerepelnek a vitaminok – A, B, C, D, E – és ásványianyag-tartalma is jelentős: például: „kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum és króm is van benne.”

Omega-3 zsírsavakat is tartalmaz, amely az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, gondolok itt a szív- és az agyműködésére, valamint bőrünk állapotára.

A népi gyógyászat szerint egész testünkre alkalmazható, légúti megbetegedést, emésztőrendszeri problémát, menstruációs görcsöket is enyhít.

Fogyasztható teaként elkészítve, összezúzott formában vagy egészben, de bőséges folyadékbevitellel.

„Jó tudni azt is, hogy a gyógyszerek felszívódását befolyásolhatja a lenmag, ezért a fogyasztása és a gyógyszerbevétel között érdemes néhány órát várni.”

 

Forrás: https://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/lenmag_jotekonyan_hat_szinte_minden_szervunkre

https://hu.wikipedia.org/wiki/Lenmag#Gy%C3%B3gyhat%C3%A1sai

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8018105638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása