Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Tudatosan információhoz jutni egészség témakörben a közösségi médiában

2023. április 30. - Csányi Zsófia

Az okostelefonok, tabletek elterjedésével nagy lehetőség nyílt az internet világából még több információra lelni az egészségfejlesztése témaköréről is. Míg korábban az orvost vagy dietetikust, mint szakembereket kérdezték az emberek, esetleg szaklapokat olvastak vagy további szakértők bevonásával kezdtek az egészséges életmódra odafigyelni, ma már elég valamelyik közösségi média felületet elég megnyitni és zúdul ránk az információ szöveg, fotó és videó formájában.

Ezért jó, ha kritikus olvasással, gondolkodással élünk, mindig újabb és újabb szemszögből vizsgáljuk meg a saját és mások érveit, az információkat. Így objektíven tudjuk nézni a dolgokat és elkerülhetjük a szubjektív nézőpontot és általánosítást.

Teszteljünk! Például táplálkozási és mozgással kapcsolatos ajánlásokat érdemes magunkon kipróbálni, nekünk melyik működik, mi az, ami hozzásegít, hogy be tudjuk építeni az életünkbe az új szokásokat.

Legyünk tudatosak! Tudom sokat használom ezt a szót, de tényleg fontos, hogy fókuszáljunk, az adott célra koncentráljunk és az adott témához gyűjtsünk be további információkat.

Vezessünk naplót, jegyzetet tapasztalatainkról, gondolatainkról. Ez segít összegezni, fókuszáltabban látni célunkat, szokások beépítését.

Válogassuk meg, hogy kiket és milyen szakértőket követünk, kinek a gondolatait vesszük át - figyeljünk a hitelességre.

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr7318114274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása