Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Halat minden asztalra

2023. május 07. - Csányi Zsófia

Magyarországon az egy főre jutó hal fogyasztása a KSH adatai szerint évről évre nő, bár az utóbbi években tapasztalható volt némi visszaesés. Azonban így is hazánkban a legalacsonyabb a fogyasztása az Európia Uniós országok közül.

A hal beszerzése nehezebb a többi húsféleséghez képest, ezért elég nehéz a mindennapokban megfelelő minőségű és frissességű halhoz jutni.

Pedig hasznos táplálék:

  • könnyű és könnyen emészthető, fehérjében gazdag,
  • hasznos tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz - foszfor, jód, fluor, szelén, vas, kálium és kalcium, továbbá rendkívül gazdag A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitaminokban,
  • kedvező a zsírösszetétele, kevés koleszterint tartalmaz,
  • legfontosabb forrása a többszörösen telítetlen omega-3 zsírsavaknak, amelyek, mint tudjuk csökkentik a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát.
  • a halban található anyagok gátolják a vérrögképződést, mérséklik a vérzsírszintet és szabályozza a vérnyomást.

A szakmai ajánlások szempontjából a heti 2-3x halfogyasztás lenne az ideális, de ha már heti egyszer kerül az asztalodra, az is szuper.

Te mennyit fogyasztasz egy héten?

 Forrás:

www.halpentek.hu

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/omega_zsirsavak/cikkek/mennyi_halat_kell_ennunk_es_miert

https://gyongypatikak.hu/magazin/csalad-es-egeszseg/egeszsegmegorzes/5-erv-a-halfogyasztas-mellett

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr4318118922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása