Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Tudatosan a mentális jólléttünkért

2023. május 25. - Csányi Zsófia

Lehetséges, hogy már egy ideje gondolkozol azon, hogy életmódot válts, de valami mindig visszatart, elódázod ezt az ötletet pedig hosszútávon jó befektetés az életünket illetően.

Sokszor halljuk, látjuk, hogy ne egyél cukrot, ne egyél sokszor édesítőt, mozogj rendszeresen hetente többször stb. Ezekről a témákról sokszor van szó a blogon is.

Tudatos életmódváltás a testi-lelki harmónia eléréséért több területet érint, de én most inkább a mentális oldalát közelítem meg.

  • Ahhoz, hogy jól legyünk a bőrünkben szükséges a stresszkezelés. A stressz negatív hatással van a testi-lelki állapotra. Keresd meg a számodra legmegfelelőbb stresszkezelési módszereket, például meditációt, légzőgyakorlatokat, relaxációt vagy hobbit, amely segít ellazulni és feltöltődni. Szánj rá elegendő időt és tervezd be a határidőnaplódba, mint „program”, hogy nehogy elfelejtődjön.
  • Megfelelő alvás és pihenés nélkül nehéz elérni a testi-lelki harmóniát. Törekedj az optimális alvási időre (általában 7-8 óra), és alakíts ki egy pihenésre szánt időszakot is a nap során. A pihenéshez fontos lehet a stressz csökkentése, a relaxáció és a kikapcsolódás.
  • A pozitív gondolkodás és az önkifejezés fontos szerepet játszanak a testi-lelki harmónia elérésében. Próbálj ki pozitív megerősítéseket, vizualizációt és (hála)naplóírást, hogy erősítsd a mentális jólétet. Találd meg azokat a tevékenységeket, amelyek segítenek kifejezni magad, például művészeti tevékenységek vagy kreatív írás, rajzolás, festés.
  • Az emberi kapcsolatok és a társas támogatás fontosak a testi-lelki egyensúly szempontjából. Keresd azokat a lehetőségeket, hogy időt tölts másokkal, családtagokkal, barátokkal vagy közösségekkel.

pexels-gianluca-grisenti-42151101.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr2518132664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása