Hogyan változtass életmódot?

Moving room

A nyár íze - a lekvár

2023. június 14. - Csányi Zsófia

Gondoltad volna, hogy a lekvár fogyasztása hozzájárulhat az egészségmegőrzéshez és a betegségmegelőzéshez?

Nyáron rengeteg a friss gyümölcs és ezeknek a szüretelésének a szezonja is van ilyenkor. Ekkor készülnek a gyümölcsök ehető, szilárd részeiből a lekvárok. A lekvárban ilyenkor kisebb-nagyobb gyümölcsdarabok is megtalálhatók.

A lekvárok ízletes és természetes alternatívái lehetnek más édesítőszerekkel vagy mesterséges adalékanyagokkal készült szirupoknak vagy ömlesztett cukroknak. Általában azokat a gyümölcsöket, amelyeknek egyébként is nagy a cukortartalma – szilva, érett alma -, cukor hozzáadása nélkül is elkészíthető. Ez főképp azoknak előnyös, akik cukorbetegséggel küzdenek.

Ne felejtkezzünk meg a lekvárok élvezeti értékéről sem, amely hozzájárul az étkezési élményhez és a pozitív érzelmekhez, amelyek fontosak, ha mentális és érzelmi jóllétről beszélünk, hiszen az egészség nem csak a fizikai tényezőkről szól.

pexels-cottonbro-studio-3943188.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr7818146526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása