Gondoltad volna, hogy a lekvár fogyasztása hozzájárulhat az egészségmegőrzéshez és a betegségmegelőzéshez?
Nyáron rengeteg a friss gyümölcs és ezeknek a szüretelésének a szezonja is van ilyenkor. Ekkor készülnek a gyümölcsök ehető, szilárd részeiből a lekvárok. A lekvárban ilyenkor kisebb-nagyobb gyümölcsdarabok is megtalálhatók.
A lekvárok ízletes és természetes alternatívái lehetnek más édesítőszerekkel vagy mesterséges adalékanyagokkal készült szirupoknak vagy ömlesztett cukroknak. Általában azokat a gyümölcsöket, amelyeknek egyébként is nagy a cukortartalma – szilva, érett alma -, cukor hozzáadása nélkül is elkészíthető. Ez főképp azoknak előnyös, akik cukorbetegséggel küzdenek.
Ne felejtkezzünk meg a lekvárok élvezeti értékéről sem, amely hozzájárul az étkezési élményhez és a pozitív érzelmekhez, amelyek fontosak, ha mentális és érzelmi jóllétről beszélünk, hiszen az egészség nem csak a fizikai tényezőkről szól.