Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Hogyan használjuk a klímát egészségesen és környezettudatosan?

2023. június 15. - Csányi Zsófia

Tudtad, hogy a klímát úgyis tudod használni, hogy az egészségedre ne legyen káros hatással?

  • Fontos a hőmérséklet beállítás. Az ajánlás szerint ne legyen túl alacsony. Az ideális hőmérséklet körülbelül 22-24 Celsius fok, a túl hideg klímabeállítás hosszabb távon egészségkárosító hatással van és a túl nagy hőmérséklet különbség sem jó a szervezet számára.
  • Ha klímát használunk, figyeljünk a szárító hatására, amely miatt a páratartalom csökkenhet a szobában. Ez irritálhatja a bőrt és a légutakat.
  • Attól még, hogy klímát használunk ez nem helyettesíti a szellőztetést. Időnként nyisd ki az ablakot, hogy friss levegő áramoljon be a szobába.
  • Tarts szüneteket a klímahasználatban, így az emberi test hozzászokhat a külső hőmérséklet változáshoz.
  • A klímaberendezést rendszeresen tisztítani és karbantartani kell. Por, pollen, penészgomba és egyéb szennyeződések felhalmozódhatnak a klímában, ami allergiás reakciókat vagy légúti problémákat okozhat. Ügyelj arra, hogy időnként megtisztítsd vagy megtisztíttasd a klímát, és a szűrőt is rendszeresen cseréld.

pexels-alessio-cesario-1906795_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr2118147254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása