Olajos magok különböző növények magjai, amelyeket általában hidegen sajtolnak, hogy olajat nyerjenek belőlük. Az olajos magok gazdag forrásai lehetnek egészséges zsíroknak, fehérjéknek, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, rostoknak. Sok olajos magban található antioxidánsok, például E-vitamin és szelén. Az antioxidánsok segíthetnek a sejtek károsodásának csökkentésében, a szabad gyökök semlegesítésében és a krónikus betegségek kockázatának csökkentésében. Ezek az összetevők számos egészségügyi előnnyel járhatnak, amikor részeivé válnak az étrendünknek:
- Hozzájárulnak a krónikus betegségek megelőzéséhez és kialakulásuk csökkentéséhez,
- Kisebb az esélye a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának, mint a magas vérnyomás, vérzsírszint,
- Hatással van az emésztési zavarokra, diabétesz, ízületi panaszok, a csontritkulás kialakulásának csökkenésére.