Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Környezettudatosan is egészségesen

2023. június 27. - Csányi Zsófia

Már számos oldal foglalkozik azzal, hogy hogyan legyünk környezettudatosabbak és erre rengeteg tippet is adnak. Én csak annyit mondanék, hogy mindenképpen érdemes pár hasznos ötletet beépíteni a mindennapjainkba, így is odafigyelve a közvetlen környezetünkre és persze bolygónkra. Ezáltal nem csak szokásaink és életmódunk változik, hanem pénctárcabarátabbak is leszünk és az egészségtudatosságunkra is hatással lesz.

Például odafigyelünk a hulladékra, hogy szelektíven gyűjtsük, ha vásárolni megyünk legyen bevásároló listánk, vigyünk magunkkal vászontáskát, textilzacskókat a zöldségeknek, gyümölcsöknek, vásároljunk helyi termelőknél.

Otthonunkban amit meg lehet javítani, fel lehet újítani, azt tegyük meg. Figyeljünk az energiatakarékosságra, gondolok itt az energiatakarékos izzóra, készülékek készenléti üzemmódjára. Takarításkor az ecet, a szódabikarbóna és a citrom szó szerint csodákra képes. És ezt a listát lehet még hosszan sorolni. Bővítsd kedvedre.

Ha nem is tudjuk 100%-ban teljesíteni, akkor se adjuk fel a zöld életmódot. Sőt! Inkább beszéljünk a családunk, barátaink és társaságunk tagjaival a környezettudatos életmódról, az ezzel kapcsolatos ismereteink. Osszuk meg a tapasztalatainkat és tippjeinket, és inspirálva másokat is a fenntartható életmódra való áttérésre, mert hiszen együtt mégis csak könnyebb! 

pexels-mikhail-nilov-8543136.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr3018154920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása