Nagyon szeretem a brokkolit és kíváncsi voltam, hogy darált hús helyett szójagranulátummal milyen lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
100 g szójagranulátum
450 g tejföl
Trappista sajt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors őrölt
ízlés szerint pirospaprika édes őrölt
1 dl kókuszolaj
Kevés vaj
Elkészítés:
1) A szójagranulátumot felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje egy ujjnyi vastagon. Érdemes megsózni majd, én 3 órát hagytam állni, utána leöntöttem róla a vizet.
2) A rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzzük.
3) Elkészítjük a szójagranulátumos ragut. Kókuszolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd 1 teáskanál pirospaprika rá és érdemes felönteni némi vízzel, hogy ne égjen oda a pirospaprika
4) Ezután belerakjuk a szójagranulátumot, sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1-2 dl vízzel, majd 15 percig főzzük.
5) Én jénai tálban készítem, annak az oldalát bevajaztam.
6) Alulra kerülnek a brokkolik, majd a kész szójagranulátumos ragu, rá a tejföl, majd a maradék brokkoli és a végén a tetejére ráreszeltem a sajtot.
Majd sütőben 40 percig sütöttem 180 fokon.