Hozzávalók:
2 szelet lazac filé (két személyre)
Egy csomag bébi spenót
1 doboz növényi tejszín
1 csomag koktél paradicsom
3 derezd fokhagyma
Fél citrom
Vaj
Só
Bors
Bazsalikom
Petrezselyem
Elkészítés:
Ha nagy szelet a lazac, akkor félbe vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, olajon a serpenyőben készre pirítjuk mindkét oldalát. Ha megsültek félre rakjuk őket.
3 gerezd fokhagymát kinyomóval felaprítjuk és serpenyőben, vajon megpirítjuk. A koktél paradicsomokat félbe vágjuk, a serpenyőben elkezdjük főzni, megsózzuk, megborsozzuk majd rátesszük a csomag bébispenótot. Ha kicsit összeesett beleöntjük a növényi tejszínt. Még felforraljuk kicsit és utána visszatesszük a lazacokat és citrommal meglocsoljuk a szeleteket. Köretként a rizs kiváló mellé!