Hozzávalók:
Fél kg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
2 db kaliforniai paprika
2 db közepes répa
1 db póréhagyma
3 gerezd fokhagyma
Fél üveg bambuszrügy
Ujjnyi gyömbér
Mungóbab csíra
Kesudió/Mogyoró
Lime
Só, bors
Kevés olívaolaj
Szójaszósz
Rizs
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra felvágom, sózom, borsozom. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom, a kalilforniai paprikákat, a répákat és a póréhagymát julienre vágom, a gyömbért lereszelem. A wokot előmelegítem a vöröshagymát egy kis olajon megpirítom a fokhagymával együtt, majd a csirkemellet magas lángon lepirítom majd félreteszem.
Majd a serpenyőbe újabb 1 evőkanál olajat öntünk és hozzáadjuk a felszelt zöldségeket és a bambuszrügyeket és erős tűzön pirítjuk, sózzuk, borsozzuk majd visszaöntjük a csirkét. Összekeverjük és meglocsoljuk a számunkra megfelelő mennyiségű szójaszósszal. A kesudiót/mogyorót megpirítjuk.
Kitálaljuk, tetejére mehet a lime, kesudió/mogyoró, mungóbab csíra, mellé rizst adunk köretnek.