Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Vízfogyasztás az egészségünkért

2023. január 11. - Csányi Zsófia

Manapság rengeteg lehetőségünk van választani abból, hogy mivel is szeretnénk oltani a szomjunkat. Sokan legtöbbször még mindig a gyümölcsitalokat, szénsavas üdítőitalokat választják, vagy esetlegesen az energiaitalt, hiszen az még “energizál” is.

Azonban itt van a mi szeretett vizünk, amely mindig elérhető számunkra a csapból vagy palackozott formában.

Vannak egyébként a palackozottakból ízesített változat is, ha valaki végképp nem szereti a víz “ízét”. Ugyanis van ilyen, mert hozzá lehet szokni az üdítőitalok intenzív ízéhez, ezért nem is csoda, ha valaki számára a víz ízetlen és úgy érzi nem oltja a szomját.

Nincs ezzel semmi baj, de fontos tudatosítanunk, hogy a víz igenis jó a szervezet számára, hosszú távon támogatja és nem igényli a cukrozott folyadékokat.

Érdemes inkább azt is tudatosítanunk, hogy oké én most sok gyümölcslevet fogyasztok, de az egészségem érdekében, fontos, hogy vizet is igyak. Érdemes kipróbálni, hogy reggel, délben, este egy nagy pohár vizet is igyunk. Nincs mese, meg kell inni. Ha már ezt sikerült beépítenünk a mindennapjainkba és újból megbarátkoztunk az ivóvízzel, emelhetjük annak fogyasztási arányát, csökkentve ezzel a gyümölcsitalét. Ha sikerült ez a folyamat és néha mégis innánk egy pohár gyümölcslét, érdemes a frissen préselt gyümölcsökből, vagy a natúr, természetes gyümölcsleveket választani.

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr5318022502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása