Nincs is jobb, mint betérni egy élelmiszerüzletbe és levenni a polcról a kedvenc müzliszeletünket.... Azonban tudod, hogy ez mennyire egészséges vagy egészségtelen?
"Táplálkozástani szempontból megközelítve a müzli (így jó esetben a müzliszelet is): természetes összetevőket tartalmazó, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel, amely csak csekély mértékben (vagy egyáltalán nem) tartalmaz hozzáadott cukrot, és egyéb mesterséges anyagot (aroma, tartósítószer stb.)."
Na jó nyilván a mérték az érték, de manapság valamiféleképpen kerül bele édesítő vagy cukor a müzliszeletbe, így készíthetsz akár te magad is müzliszeleteket otthon, amelyben tudod milyen összetevők vannak - hiszen te készíted és úgy ízesíted - fűszerek, aszalványok, magvak, édesítés -, ahogy szeretnéd.
Tudtad?!
"Az eredeti müzlit egy zürichi körzeti orvos, dr. Maximilian Oskar Bircher-Benner „fedezte fel”. A klasszikus müzli a következőkből készül: két evőkanál gabonapehely (zab-, köles- vagy búzapehely), két evőkanál tejszín vagy joghurt, egy evőkanál aprított mogyoró vagy mandula, egy friss reszelt alma, egy teáskanál citromlé, méz, barnacukor, ízlés szerint melasz és tej."
Forrás: https://tudatosvasarlo.hu/termekteszt-muzliszeletek/