Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Müzliszeletek

2023. március 23. - Csányi Zsófia

Nincs is jobb, mint betérni egy élelmiszerüzletbe és levenni a polcról a kedvenc müzliszeletünket.... Azonban tudod, hogy ez mennyire egészséges vagy egészségtelen?

"Táplálkozástani szempontból megközelítve a müzli (így jó esetben a müzliszelet is): természetes összetevőket tartalmazó, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel, amely csak csekély mértékben (vagy egyáltalán nem) tartalmaz hozzáadott cukrot, és egyéb mesterséges anyagot (aroma, tartósítószer stb.)."

Na jó nyilván a mérték az érték, de manapság valamiféleképpen kerül bele édesítő vagy cukor a müzliszeletbe, így  készíthetsz akár te magad is müzliszeleteket otthon, amelyben tudod milyen összetevők vannak - hiszen te készíted és úgy ízesíted - fűszerek, aszalványok, magvak, édesítés -, ahogy szeretnéd.

Tudtad?!

"Az eredeti müzlit egy zürichi körzeti orvos, dr. Maximilian Oskar Bircher-Benner „fedezte fel”. A klasszikus müzli a következőkből készül: két evőkanál gabonapehely (zab-, köles- vagy búzapehely), két evőkanál tejszín vagy joghurt, egy evőkanál aprított mogyoró vagy mandula, egy friss reszelt alma, egy teáskanál citromlé, méz, barnacukor, ízlés szerint melasz és tej."

Forrás: https://tudatosvasarlo.hu/termekteszt-muzliszeletek/

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr1918078874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása