Hogyan változtass életmódot?

Moving room

A jóga segít, hogy békére leljek?

2023. április 26. - Csányi Zsófia

Érezted már, hogy túl sok a zaj bent a lelkedben, a fejedben, a külvilágban… minden olyan hangos. Vágynál egy kis harmóniára, belső békére. Ilyenkor gondoltál már arra, hogy jógázz? Akár rendszeresen, akár időközönként kicsit kiszakadj a mából és átlépj egy más világba, ami téged is tovább visz és erőt meríthetsz ebből a kint és bent is létrejövő csendből.

A blog az egészséges életmód kialakításáról, fenntartásáról szól, amihez fontos a külső és belső béke harmóniája, a testi, érzelmi és mentális egészség megléte. A test lélek szellem hármasa, ami azt jelenti, hogy egészségesnek lenni sokkal több, mint a fizikai test jólléte. Ebben segít a jóga.

Fizikai szinten, hogy a testedet egészségesen tarts, mozgásban, figyelj rá és ápold. Szellemi szinten az elmédet lecsendesítsd, békére és harmóniára lelj, lelki szinten pedig kapcsolódni önmagaddal, a benned élő Istennel.

Érdekesség, hogy az WHO általam is sokat emlegetett definíciója szerint „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jóllét állapota, és nem csupán a betegség hiánya.” Az ayurveda szerint: „Az egészség nem más, mint a test, az érzékszervek, az elme és a lélek megfelelő használata és az egymással való kapcsolatuk összhangja.” Vagy a latin közmondás szerint: „Ép testben ép lélek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr8818111628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása