Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Passzív kikapcsolódás

2023. június 23. - Csányi Zsófia

A szabadidős tevékenységek legjobb módja, hogy kiszakadjunk a szürke hétköznapokból. Tegnapi bejegyzés az aktív kikapcsolódásról szólt, ma pedig a passzívra helyezem a hangsúlyt.

A passzív kikapcsolódás egy olyan tevékenységet jelent, amelyben az ember pihen, kikapcsolódik és szórakozik, anélkül, hogy aktívan részt venne valamilyen fizikai vagy szellemi tevékenységben. Az egészség szempontjából fontos, hogy megfelelő egyensúlyt tartsunk a passzív és aktív tevékenységek között.

Neked melyik a kedvenced passzív pihenésed?

Ide tartozik például a tévézés, filmnézés, számítógépes és videójátékok, olvasás, zenehallgatás. Választhatunk kulturális programokat is és elmehetünk egy moziba vagy színházba, hangversenyre, kiállításra is, de akár aludhatunk is egy jó nagyot.

Ne sajnáljuk az időt erre a fajta pihenésre sem. A passzív kikapcsolódásnak is van helye az egészséges életmódban, de kiemelkedő fontossággal bír a mértékletesség és a kiegyensúlyozottság.

pexels-tima-miroshnichenko-7991571.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr5318152368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása