Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Nyári fertőzések - hasmenés

2023. június 29. - Csányi Zsófia

A nyári időszakban bizonyos fertőzések sokkal könnyebben elterjednek, nem beszélve a szünidőről vagy nyaralás idején, amikor sokan könnyelműbben, kevésbé figyelünk esetlegesen oda a lehetséges veszélyforrásokra.

Ilyen például a hasmenés. Aki idegen országba utazik, főleg Kis-Ázsia, Dél- és Kelet-Európa, Afrika országaiba, annak számítani kell rá, hogy a szervezete bizonyos dolgokat nehezebben tolerál. Ezekben az egzotikus országokban a higiénés körülmények sokszor hagynak kívánnivalót maguk után. Ilyenkor előfordulhat hasmenés is. Fontos, hogy csak palackozott vizet fogyasszunk és ha tehetjük ne együnk nyers zöldséget tartalmazó ételt, tenger gyümölcseit. Problémás lehet a csapvízzel megmosott saláta, vagy a csapvízből készített jég fogyasztása is.

pexels-any-lane-5945641.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr1618156336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása