Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Átkeretezés

2023. június 30. - Csányi Zsófia

A pszichológiai átkeretezés egy olyan koncepció, amelynek középpontjában az emberi észlelés és értelmezés átalakítása áll.

Ez a módszer lehetőséget nyújt arra, hogy megváltoztasd egy adott helyzet vagy probléma értelmezését, átértékelését, és így más nézőpontból van lehetőséged látni. Gyakran azért használják, hogy segítsen az embereknek új perspektívákat találni, megoldásokat keresni és pozitívabban értékelni a körülöttük lévő helyzeteket.

Az átkeretezés alapvetően arra törekszik, hogy a negatív vagy korlátozó gondolatokat, érzéseket és viselkedéseket pozitívabb, konstruktívabb és produktívabb megközelítésekkel váltsa fel.

Ennek a módszernek az alkalmazása során fontos megérteni, hogy ez nem azt jelenti, hogy megtagadjuk a valóságot vagy ignoráljuk a nehézségeket. Inkább arról van szó, hogy keresünk alternatív nézőpontokat és értelmezéseket, amelyek segíthetnek abban, hogy rugalmasabbak legyünk és hatékonyabban kezeljük a kihívásokat.

Számos módon alkalmazható a mindennapi életben. Például stresszes helyzetekben vagy konfliktusok során segíthet abban, hogy más megvilágításba helyezd a dolgokat és hatékonyabban reagálj. Fontos kiemelni, hogy az átkeretezés egy készség, amelyet gyakorolni kell. Minél többet gyakorlod, annál könnyebben tudod alkalmazni a mindennapi életedben, és általa pozitívabb élményeket és gondolatokat hozhatsz létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr3818157260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása