Az eper nemcsak nagyon finom, hanem egészséges is:
- Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyekről olvashattok egy korábbi bejegyzésben, hogy miért jó, de röviden segítenek védekezni a szabad gyökök ellen a szervezetben,
- Jótékony a hatása a vércukorszint hatékonyabb szabályozását illetően,
- Megelőzhető fogyasztásával a szív- és érrendszeri megbetegedések.
Érdekesség, hogy az erdei szamócát a középkorban telepítették a kert végébe és trágyázással próbálták növelni mennyiségét. Aztán népszerűvé válása a reneszánsz korban történt, akkor már tejszínnel vagy borral kínálták. Manapság is szívesen fogyasztjuk tejszínnel, mások cukorral/édesítővel. Készíthető belőle fagylalt vagy amellé is tálalható. Nassolható magában, vagy frissítő saláta részeként, esetleg müzli mellé. Egy kis citromot rálocsolva megőrizhetjük élénk színét.
Te hogyan fogyasztod szívesen?