Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Sütőtökös banánkenyér

gluténmentes recept

2021. január 22. - Csányi Zsófia

20210119_112249_v.jpg

Hozzávalók:

1 bögre rizsliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)

1 bögre gluténmentes zabpehely (sima is jó)

1 1/2 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

Fél kg sütőtök

4 érett banán

2 kávéskanál vanília aroma

Fél bögre olívaolaj

2 tojás

Fél bögre méz

2 marék törökmogyoró

2 marék mandula

csipet só

Elkészítés:

A sütőtökös feldaraboljuk és a sütőben 40 percig 200 fokon megsütjük.

Ha kész van, pürésítjük villával. A banánt szintén összetörjük villával, hozzáadjuk a sütőtököt, vanília aromát, olívaolajat, tojást, mézet. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet szót szintén kimérjük. Ezt a két egyveleget összekeverjük. A magvakat összetörjük, majd hozzáadjuk a kapott masszához. A tetejére rakunk a megmaradt egész darabokból ízlés szerint.

Veszünk egy hosszúkás formát, sütőpapírral kibéleljük, kivajazzuk és beleöntjük a tésztát. 180 fokon 45 percig sütjük elektromos sütőben, gázon ez az idő jóval kevesebb.

(Természetesen ez a recept sütőtök nélkül is megállja a helyét, anélkül is könnyedén elkészíthető.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr516400028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása