Hozzávalók:
1 bögre rizsliszt (vagy teljes kiőrlésű liszt)
1 bögre gluténmentes zabpehely (sima is jó)
1 1/2 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
Fél kg sütőtök
4 érett banán
2 kávéskanál vanília aroma
Fél bögre olívaolaj
2 tojás
Fél bögre méz
2 marék törökmogyoró
2 marék mandula
csipet só
Elkészítés:
A sütőtökös feldaraboljuk és a sütőben 40 percig 200 fokon megsütjük.
Ha kész van, pürésítjük villával. A banánt szintén összetörjük villával, hozzáadjuk a sütőtököt, vanília aromát, olívaolajat, tojást, mézet. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet szót szintén kimérjük. Ezt a két egyveleget összekeverjük. A magvakat összetörjük, majd hozzáadjuk a kapott masszához. A tetejére rakunk a megmaradt egész darabokból ízlés szerint.
Veszünk egy hosszúkás formát, sütőpapírral kibéleljük, kivajazzuk és beleöntjük a tésztát. 180 fokon 45 percig sütjük elektromos sütőben, gázon ez az idő jóval kevesebb.
(Természetesen ez a recept sütőtök nélkül is megállja a helyét, anélkül is könnyedén elkészíthető.)