Hogyan változtass életmódot?

Moving room

Mit tehetsz, hogy elkerüld, hogy megfázzon a fejbőröd?

2023. április 29. - Csányi Zsófia

Történt már veled olyan, hogy kicsit hűvösebb időben sapka nélkül mentél ki az utcára és kis idő elteltével elkezdett a fejbőröd viszketni, korpásodni, és a hajad is jobban hullott?

Ha igen, akkor valószínűleg a fejbőröd megfázott. Mivel évszakváltás van, ugyan jön a jó idő, de még sokszor van hűvös, borús idő, ezért ilyenkor nagyobb az esély, hogy megfázik a fejbőr, ezért megelőzésképpen több törődést igényel mind a fejbőr, mind a haj. A hideg hatással van a vérkeringésre, ami ilyenkor romlik, emiatt pedig kevesebb tápanyaghoz és oxigénhez jut a fejbőr.

Az egészséges haj és fejbőr is az egészségünk, egészséges életmódunk, testképünk fontos része, amire érdemes időt és figyelmet szentelni, ápolni, nem csak esztétikai szempontból, hanem higiéniai szempontból is fontos, hogy odafigyeljünk rá. Mindkét aspektusból, ha rendben tartjuk hajkoronánkat, bizony egy magabiztosságot fog adni, amellett, hogy az adott kultúra és a divat szerint kedvünkre úgy változtatjuk meg ahogy akarjuk.

Tudtad?! Ezzel is hozzájárulsz az egészséges hajhoz és fejbőrhöz?

  • Ha változatosan, de kiegyensúlyozott táplálkozást folytatsz,
  • Elegendő folyadékot iszol, napi (legalább 2-2,5 l víz)
  • Figyelsz a megfelelő vitaminpótlásra és
  • Rendszeresen elegendő figyelmet fordítasz a hajápolásra. Heti kétszeri hajmosás a megfelelő termékekkel – sampon, balzsam, esetleg hajpakolás. Ezeket a hajkozmetikumokat széles körben használják a haj fizikai és mechanikai tulajdonságainak megváltoztatására. Mindenki egyénileg tudja megkeresni, hogy melyik márkának a termékeit használja. 

Viszont, ha a korpásodás nem múlik, és még romlik is az állapota, érdemes bőrgyógyászt felkeresni a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Forrás: https://www.jidsponline.org/article/S0022-202X(15)52655-9/fulltext

A bejegyzés trackback címe:

https://movingroom.blog.hu/api/trackback/id/tr3518113780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása